Pagina's

maandag 30 juni 2014

Recept: Hapje, lunch of diner - zalmwraps!


Sommige mensen zien zalm als een luxe product. Begrijpelijk, want heel goedkoop is het niet. Toch zijn deze wraps in verhouding helemaal niet zo duur om te maken. De gedroogde dille en mierikswortel kun je namelijk lang bewaren en hoef je dus maar eens in lange tijd aan te schaffen. 
Benieuwd hoe je deze wraps maakt? Lees dan snel verder!




* Hoeveel wraps je met onderstaande ingrediënten maakt, hangt af van hoe dik je belegt

Je hebt nodig:
- 1 pakje volkoren wraps
- Klein zakje gemengde sla of ijsbergsla
- 200 gr. gerookte zalm, AH basic
- 1 potje dille: kruiden
- 1 potje mierikswortel
- 1 komkommer
- Crème Fraiche
- Een (stuk) komkommer

Toen ik deze wraps maakte en er foto's van wilde maken was ik de sla vergeten.. Handig!


Wat moet je doen:
- Maak een papje van 2 scheppen crème fraiche, 1 theelepel mierikswortel en een kleine hoeveelheid dille. Dit papje moet je een beetje op gevoel maken. De één gebruikt bijvoorbeeld meer dille of mierikswortel dan de ander. Tussendoor dus even proeven!
- Snijd dunne plakjes van de komkommer en snijd ook de zalmfilet in kleine reepjes.
- Beleg de wraps per stuk met een beetje van het mengsel, een rijtje zalm, komkommer en de sla.


- Rol op en geniet! Je wraps zijn nu klaar.

Tip 1: deze wraps zijn goed mee te nemen naar werk/school. Rol ze dan wel goed in zilverfolie en bewaar ze zo lang mogelijk in de koelkast!
Tip 2: wil je er hapjes van maken? Bewaar ze eerst opgerold in zilverfolie in de koelkast en haal ze er na ongeveer een uurtje uit. De wraps zijn nu makkelijker in kleine stukjes te snijden. Prikkertjes erin en klaar!

Op onderstaande Instagramfoto van mij is te zien hoe de wraps er met sla en een prikkertje erin uitzien. Heerlijk toch?

x, So Dishlicious





1 opmerking: