Pagina's

donderdag 5 juni 2014

Recept: Pastaschelp met zalm


Wil jij weten hoe je dit lekkere, luxe hapje kunt maken? Lees dan snel verder!

Afgelopen Kerst maakte ik dit hapje voor het eerst. Het was een eigen idee en begon dramatisch toen ik de pastaschelpen die ik hiervoor nodig had niet kon vinden. 
Winkels die ze wel verkopen zijn Italiaanse delicatessewinkels, sommige groothandels en supermarkten over de grens.
Verder op het bord op de foto ligt een carpacciobonbon en zie je een glaasje gevuld met bloemkoolmousse.

Voor 10 hapjes heb je nodig:

- Verse bieslook
- 1 pakje sandwich zalmplakken
- 10 pastaschelpen
- Roomkaas via dit recept of verse roomkaas uit de supermarkt (petrella)

- Spuitzak met stervormig mondje

Wat moet je doen:
  1. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er maximaal 5 tegelijkertijd in de pan en schep ze er voorzichtig in/uit zodat ze niet kapot gaan.
  2. Spoel de schelpen koud onder de kraan.
  3. Maak het roomkaasmengsel en vul een spuitzak of schep de kant en klare roomkaas in de spuitzak.
  4. Leg alle schelpen naast elkaar en spuit een kleine toef roomkaas in iedere schelp.
  5. Snijd de zalmplakken in rechte reepjes en rol de reepjes op.
  6. In iedere schelp komt een rolletje zalm.
  7. Steek vervolgens twee korte sprieten bieslook in ieder zalmrolletje.
  8. Klaar!
Het is een hoop gepruts om alles netjes te krijgen, maar de hapjes zijn wel erg lekker! Als ik een keer een chiquer hapje wil serveren op bijvoorbeeld een verjaardag, dan doen deze het altijd erg goed!

Enjoy! - So Dishlicious


Geen opmerkingen:

Een reactie posten