Pagina's

maandag 9 juni 2014

Recept: simpele chocoladebroodjes

Voor een klassenontbijt dat ik morgen heb, kreeg ik afgelopen weekend een idee; zelf chocoladebroodjes maken! Het was dus een uitprobeersel, maar het is goed gelukt. 
Daarom wil ik het recept graag met je delen.

* Verwacht geen fancy foto's, daar had ik niet aan gedacht!






Voor 20 kleine chocoladebroodjes heb je nodig:

  • 3 repen pure chocolade (zo'n 300 gram) 
  • 10 plakken bladerdeeg
  • Poedersuiker
  • 1 ei
  • Water

Wat moet je doen:

  1. Spreid alle vellen bladerdeeg uit over je werkblad/aanrecht
  2. Breek de chocolade in blokjes
  3. Snijd de vellen bladerdeeg doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan
  4. Leg in het midden van iedere rechthoek 2 blokjes chocolade
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden
  6. Rol de vellen bladerdeeg op en druk de randjes goed aan (er ontstaan een soort 'kussentjes')
  7. Ga door tot alle vellen gedaan zijn en leg ze op een rooster met bakpapier
  8. Meng 1 ei met een klein beetje water en bestrijk hiermee de hapjes
  9. Doe de hapjes voor 20 minuten in de oven
  10. Wanneer ze klaar zijn laat je ze ongeveer 15 minuten afkoelen en bestrooi je ze met poedersuiker

Je kunt de hapjes serveren als ze nog een beetje warm zijn, maar ze zijn ook koud te eten!

Simpel, goedkoop, snel en lekker! - So Dishlicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten