Pagina's

vrijdag 7 november 2014

Recept: kiphapjes


Zodra er hier een speciale gelegenheid is (feest, verjaardag, borrelavond..), krijg ik direct een verzoek: maak je kiphapjes? 
Ehh, ja hoor! 
Deze bladerdeeghapjes zijn echt 'to die for' als ze net uit de warme oven komen, maar ze zijn afgekoeld ook lekker. Lees je mee?


Voor 20 hapjes heb je nodig:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 grote verpakking Boursin
- 2 kipfilets
- aromat kruiden
- maggie
- 1 ei
- Peper & zout

En je maakt ze zo:
  1. Snijd de kipfilets in kleine(!) blokjes en marineer ze met een beetje aromat, maggie, peper en zout
  2. Spreid de bladerdeegplakes uit over je werkblad
  3. Snijd het bladerdeeg doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan
  4. Verdeel alle kipfilet over de (nu 20) plakjes bladerdeeg en leg het in het midden
  5. Schep overal een lepeltje Boursin bij
  6. Rol de hapjes in de lengte op en druk alle randjes goed dicht
  7. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede plaat
  8. Bestrijk alle hapjes met opgeklopt ei 
  9. Doe ze 15-17 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden
  10. Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voordat je ze serveert

Eet smakelijk & tot de volgende keer!
© So Dishlicious




2 opmerkingen:

  1. Leuke blog heb je! ik vind het alleen wel jammer dat er geen foto bij staat van hoe het er uit ziet :).
    Groetjes Laura

    http://bioscoopchick.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik heb hier wel een foto van, maar de foto is nogal saai omdat de hapjes geen 'leuk' uiterlijk hebben (je ziet alleen maar bladerdeeg, haha)

      Verwijderen