Pagina's

zondag 21 december 2014

Recept: simpele amuse


Een amuse is eigenlijk een klein hapje. Ideaal voor bij het kerstdiner, maar ook heel leuk om 's avonds bij de borrel te serveren. Dit hapje is simpel, snel klaar en al eerder op de dag te bereiden mits je hem daarna in de koelkast bewaart. 


Voor 10 amuses heb je nodig:
- minstens 10 pastaschelpen (liefst een paar reserve) 
- 5 romaatjes
- 10 kleine bolletjes mozzarella
- 10 blaadjes basilicum
- Eventueel een dressing 

Wat moet je doen: 
1. Kook de pastaschelpen in 2 keer. Houd 5 stuks per keer aan zodat de schelpen genoeg ruimte in de pan hebben. Kook ze tot ze beetgaar zijn en spoel daarna direct af met koud water. 
2. Snijd de romaatjes doormidden.
3. Vul iedere schelp met een bolletje mozzarella, half romaatje en een blaadje basilicum.
4. Je kunt er eventueel een dressing overheen sprenkelen voor een wat sterkere smaak. Denk bijvoorbeeld aan een pestodressing, die past hier heel goed bij!
5. Je hapje is nu klaar om te serveren.

Je kunt de hapjes zoals ik al zei uitbreiden met een lekkere dressing, maar ook een klein stukje Italiaanse ham doet het hier goed bij. Rol een strookje ham op en doe die bij de rest in de pastaschelp, mjum!

Nog niet direct serveren?
Bewaar de hapjes dan in een dichte bak in de koelkast. 

© So Dishlicious

1 opmerking: