Pagina's

zondag 25 januari 2015

Recept: luchtige cake


Zondag is zo'n dag waarop ik het heerlijk vind om iets in de keuken te doen. Vandaag bakte ik een luchtige cake, heerlijk bij een kopje thee! 
Dit recept is heel basic en kan dus nog uitgebreid worden door andere ingrediĆ«nten toe te voegen. 


Voor 1 cake heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel 
- 200 gram kristalsuiker
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 1 eetlepel vanille essence

Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Mix in 1 kom de boter luchtig.
- Klop in een 2e kom de eieren en voeg aan die kom de suiker toe, klop dit weer door elkaar.
- Voeg het eiermengsel aan de boter toe en mix dit voorzichtig door elkaar.
- Voeg het meel toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes.
- Vet de cakevorm in met boter of bakspray.
- Verdeel het beslag over de cakevorm.
- Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur naar 175 graden. 
- Laat 60 minuten in de oven staan. Als je tussendoor denkt dat je cake te donker wordt, kun je de temperatuur terugdraaien naar 150 graden, maar dit is waarschijnlijk niet nodig.
- Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de cake dan uit het blik en laat verder afkoelen op een bord of rooster.
- Snijd in plakjes en serveer, jummiejum! 

Dit recept is zo simpel dat je er eigenlijk niets aan kunt verprutsen, handig!

- So Dishlicious


2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit een cake en/of taart gebakken, maar jouw blog daagt me iedere keer uit om het te gaan proberen. *\0/*

    BeantwoordenVerwijderen