Pagina's

zondag 15 maart 2015

Recept: heerlijke aardbeientaart


Jaaaa, daar is hij dan eindelijk! Het duurde even, maar hij is er nu: het recept voor deze goddelijke aardbeientaart met gemarmerde bodem. De taart is voldoende voor minstens 15 stukken, maar vraagt wel veel van je tijd. De smaak is het gelukkig meer dan waard, kijk je mee?


Voor een taart (ongeveer 15 stukken) heb je het volgende nodig:
- 200 gram zachte boter
- 250 gram bloem
- 100 gram pure chocolade
- 165 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- half zakje bakpoeder
- 3 á 4 eetlepels melk
- halve eetlepel cacao
- doosje diepvriesaardbeien (ontdooid)
- 500 gram verse aardbeien
- 500 gram mascarpone
- 200 milliliter slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1.5 zakje Taartina
- 375 milliliter rode vruchtensap
- Snufje zout
- Klein beetje extra suiker, bloem en boter
- Vierkant bakblik (ca. 32x39 cm)
- Aluminiumfolie


Wat moet je doen:
1. Vet het bakblik in met boter en bestuif het met bloem.
2. Breek de chocolade in stukken, smelt de chocolade au bain-marie en laat daarna even afkoelen.
3. Klop 200 gram boter, 125 gram suiker, een half zakje vanillesuiker en een snufje zout tot een romig mengsel. 
4. Klop de eieren er één voor één doorheen en voeg per ei ook 1 eetlepel van de bloem toe.
5. Voeg de rest van de bloem, het halve zakje bakpoeder en 3 á 4 eetlepels melk bij het beslag en mix/klop tot een goed beslag. 
6. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 150) en doe de helft van het beslag in het bakblik. 
7. Roer de afgekoelde chocolade door de andere helft van het beslag.
8. Giet het chocoladebeslag in het bakblik op het andere beslag en schep dit voorzichtig een beetje door elkaar. Hierdoor krijg je later twee kleuren bodem bij ieder stukje taart.
9. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen in het blik. 
10. Maak rondom je cakeplak een opstaande rand met aluminiumfolie. Doe dit niet even vlug, maar zorg ervoor dat er een soort muur rondom je taart ontstaat waardoor de crème straks op zijn plaats blijft.
11. Pureer de ontdooide diepvriesaardbeien en roer hier 40 gram suiker, de mascarpone en een half zakje vanillesuiker doorheen. 
12. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en 1 eetlepel suiker stijf. 
13. Spatel de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en bestrijk je gehele taartbodem met dit mengsel.
14. Zet het geheel voor minstens 2 uur in de koelkast.

15. Maak de verse aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg deze plakjes bovenop de taart op een manier die jij wenst. 
16. Doe het vruchtensap in een pannetje en zet op middelmatig vuur. Voeg hier de Taartina aan toe en breng het geheel al roerende aan de kook tot er een soort geleiachtige substantie ontstaat.
17. Verdeel het ingedikte vruchtensap over de taart. 
18. Laat de taart nogmaals 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor het serveren kun je de taart in rechthoeken snijden ter grootte van een tompouce en daarna kun je je gasten (of jezelf) verrassen met deze heerlijke taart!


* Ik heb mijn taart niet voldoende laten opstijven, oeps! Daardoor bleef de crème iets vloeibaarder dan de bedoeling was, maar ik heb niemand horen klagen.
Sterker nog: de complimentjes over deze taart vlogen me om de oren!

Het is een hoop werk, helaas, maar geeft wel veel voldoening wanneer je deze lekkere taart dan eindelijk kunt proeven.

Hopelijk tot snel!
- So Dishlicious



1 opmerking: